2011. július 19., kedd

Hatodik érzék: velünk született képesség


Ezotérikus utazásaim során sok mindennel találkoztam, amiről- mint később kiderült- túlmisztifikált fogalmaim voltak. Ezért is gondoltam, hogy a blogomban csinálok egy olyan részt, amelyben az alapfogalmakat tisztázom, hátha másnak is segítségére lesznek ezek. Úgy gondolom, aki ezotériával foglalkozik, nem árt, ha  már az elején tudja, mit jelent a HATODIK ÉRZÉK. Ehhez találtam egy kiváló cikket Bognár Tastól, amiből kiszemezgettem a lényeget.

A hatodik érzék ugyanolyan velünk született képességünk, mint bármelyik másik érzékszervünk.
Nem természetfeletti, nem érzékszerveken túli, és a legkevésbé sem ezoterikus dolog. Egyszerűen csak saját tudatunk és tudatalattink, illetve mások mentális kisugárzásának belső képekkel való érzékeléséről van szó. Mindenki használja minden nap, de intuíciónkat általában fantáziálásnak könyveljük el.

Számomra meglepő volt olvasni, hogy a saját gondolatainkat is ezzel a hatodik érzékszervvel vesszük belső képekként, illetve, hogy az álmainkat is ezen keresztül, belső filmekként „látjuk”.
 Tehát tudatunk, és más tudati formák érzékelése  –  melyeket nem a klasszikus öt érzékszervvel észlelünk – önmagában a hatodik érzék. Nevezhetjük harmadik szemnek vagy lelki szemünknek is, mivel optikai szemünkhöz hasonlóan képekben realizálódik „belső látásunk”. 

                                                   

Viszont a szakmában használt belső látást már ezoterikus körökben is természetfelettinek tartják. Mindez tulajdonképpen csak a mindenki számára adott hatodik érzék irányított, tudatos használata főállásban. A spirituális technikák alapja a harmadik szem, azaz a hatodik érzék tudatos használata, hiszen a „spirit”, avagy a lélek, azaz a tudat érzékeléséről van szó. Mivel régebben minden ezzel foglalkozó „szakembert” máglyán égettek el itt nyugaton, emiatt kultúránkból ez a téma teljesen eltűnt, és csodának, természetfelettinek számít.

A hatodik érzék működési elve egyszerű: hullámok érzékelésén alapul. Ugyanúgy működik, mint összes többi érzékszervünk. Lényegében minden érzékszervünk kívülről jövő hullámtermészetű információkat érzékel és elemez. Öt érzékszervünkhöz hasonlóan hatodik érzékünk is hullámtermészetű információkat érzékel, mint a rádió, a tv, a mobil, és egyéb informatikai eszköz. Ezek mind hullámokon keresztül kommunikálnak, mint az infrahullámokkal működő távirányító, vagy az infraport a mobil és a számítógép között.
A kollektív és egyéni tudat kapcsolata egy hullámtermészetű szubatomi frekvenciaskála.
Miután lenyugtattuk agyhullámainkat, csak figyelmünk kiterjesztése, célunk megcímzése, és a bejövő információk megfigyelése/elemzése a feladat. Erre érdemes szánni pár percet, megéri. Figyelmünk célja jó, ha érdeklődéssel tölt el, ezért érzékszervünk jobban ki lesz hegyezve. Mivel hasonlatos hatodik érzékszervünk mindegyik más érzékszervünkhöz, ezért hasonlóan kell hozzáállni: ha valami érdekel minket, jobban érzékeljük, gyorsabb az „adatátvitel”.
Ilyen egyszerű, és könnyebbé teszi életünket, ha hatodik érzékünket is használjuk.
Milyen területeken lehet hasznos a hatodik érzékünk használata? Íme néhány lehetőség:
 - ha egy hullámhosszra tudunk kerülni másokkal, így megérezzük gyermekünk betegségének lelki okát is.
- könnyebben megtalálhatjuk elveszett tárgyainkat, vagy a legközelebbi parkolóhelyet.
- érzékeljük az időjárási változásokat
- ráérzünk, ha megromlott az étel
- tudatalattinkkal, felsőbb énünkkel és entitásokkal, vagy elhunytakkal is kommunikálhatunk,
- együttérzünk másokkal (Például amikor képesek vagyunk veszekedő párunkkal egy hullámhosszra kerülni és megérteni a problémája mögötti valós problémát. Egy hullámhosszra kerülhetünk gyermekünkkel, hogy rájöjjünk, miért nem akar iskolába járni, és mi lenne a megoldás.
Úgy gondolom, mindenki életében voltak már ilyen és ehhez hasonló tapasztalatok, csak éppen nem tudatosan használta őket, vagy nem a hatodik érzék fogalmával társította ezeket. Ennek ellenére is működnek! De ha már ilyen adottságunk, miért ne használnánk tudatosabban saját és mások fejlődése érdekében?!

Várom azok jelentkezését (e- mailban vagy itt a hozzászólásokban), akik szívesen megosztanák a hatodok érzék általi tapasztalataikat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése