2011. július 20., szerda

Tündérek nyomában- Léteznek-e tündérek a mesevilágon kívül?


A tündérekről általában gyermekkorunk kedves meséi jutnak az eszünkbe, ahol e parányi, jóságos csodalények fehér ruhában, varázspálcával a kezükben,teljesítve a jó emberek kívánságait. Ahogy növünk, nődögélünk, úgy tűnnek el életünkből ezek a kedves, bájos, jóságos lények. Felnőtt korunkra pedig teljesen meg vagyunk győződve arról, hogy a tündérek csak a mesékben léteznek. Ahogy a mesében, az ezoterika világában is mindennek megvan a helye, még a tündéreknek is. Először is ismerkedjünk meg nevük jelentésével. A tündér szó, angolul "fairy", eredete a latin "fata"(sors, istennő), illetve az ófrancia "fay" (varázslat, bűbáj) szavakra vezethető vissza. Az elnevezésekből és azok jelentéséből arra következtethetünk, hogy a tündérek olyan felsőbbrendű, halhatatlan lények, aki emberfeletti varázserővel rendelkeznek.
Hamarosan- talán egy másik bejegyzésemben- szeretnék kitérni arra, mit jelent ez a varázserő, vivel tudnak többet a tündérek, mint az emberek, és vajon mit tanulhatunk tőlük. Addig is folytassuk nyomozásunkat a tündérek valóságosságáról.

A meséken kívül sok nép hit- és mondavilágában léteznek, de legerősebben Írországban és a Balkánon maradtak fenn. A régi magyar néphit Erdélyt tartja a tündérek lakhelyének. Sok vár van itt, amelyről úgy vélekednek, hogy tündérek lakták vagy építették őket. Ilyen például a dévai, aranyi vagy a kolozsvári vár. Némelyikükben időnként még ma is megjelennek azok a tündérek, akik ott laktak.
Amint láthatod, sok nép életének részei voltak ezek a lények. Ha érdekel, melyik nép milyennek gondolta ezeket a lényeket, térj vissza később is, hogy olvashass történetükről.

A tündérek szerepe ma
Sokféle elmélet létezik, amely szerint a tündérek valamilyen formában ma is léteznek, és minket, embereket segítve vagy gátolva, köztünk élnek.
A világot Jin és Jang erők egyensúlyaként tekintő elmélet szerint a Jang világa a pozitív energia forrása. Erre a világra hangolódtak a természet szellemei, és a tündérek is. Bennük testesül meg a természet intelligenciája, és az ő feladatuk minden életfolyam irányítása.
Egyes elméletek szerint a tündérek sok tekintetben a szellemekhez hasonlítanak. Bizonyos képzetek szerint azonban a tündérek az emberek érzelmeiből táplálkoznak. Vannak, akik segítik az embereket, inspirálják őket, ötleteket adnak nekik, majd később ezekből merítenek erőt. De vannak, akik energiát vesznek el az emberektől, ami például álmatlan éjszakákban,hirtelen megszakadó párkapcsolatokban nyilvánul meg. Ezoterikus értelemben a tündérek NEM az emlékeinkben élő apró pillangószerű lények, hanem egy magasabb energiaszint erői, amelyek hatással vannak ránk, és környezetünk energiamezőjére.

Ha többet szeretnél róluk tudni, szeretnéd felvenni velük a kapcsolatot vagy mély vonzalmat érzel irántuk, olvasgass bejegyzéseim között, vagy akár e-mailben vagy személyesen is felteheted a Téged érdeklő kérdéseket, amelyekre szívesen válaszolok.

És végezetül egy nagyon  kedves idézet a tündérek születéséről:

"Ugye tudjátok, honnan származnak a tündérek? Az úgy volt, hogy amikor az első gyerek a Földön elnevette magát, a kacagása ezer darabra tört és szanaszét gurult a Földön. Ezekből lettek aztán a tündérek."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése