2012. január 2., hétfő

A bűntudat

Forrás: idezeteknagykonyve.eoldal.hu
Minden ember átérezte már a bűntudatot. Rendkívül kínzó érzés. Éppen ezért igyekezünk szabadulni tőle. Ma az angyalok segítettek megértetni velem, mi az oka a bűntudat kialakulásának. Arra is rávezettek, hogy ez egyben egy hasznos jelzőrendszer is lehet, ha megtanuljuk jól értelmezni az érzés megjelenését. Lássuk, mit is kell megértenünk a bűntudat érzéséből!
Az életben a megismételt rossz tapasztalatok alakítják ki az emberben azt az érzetet, hogy az embernek meg kell felelnie a mások elvárásainak. Amennyiben ez nem sikerül, akkor az embernek bűntudata támad. 
A mai világban az ember számos életterületén jelentkezik ez: meg kell felelni a munkahelyünkön, a családi szerepben és még sok minden területen állítanak fel normákat. Ha nem felelünk meg teljesen a főnök elvárásainak, akkor tarthatunk attól, hogy holnap már nem kell mennünk dolgozni. Hiába gondoljuk, hogy az adott feladatot jól végeztük el, ha egyszerűen nem egyezik a nézetünk erről az esetleg csekélyebb tudással rendelkező főnökünkkel. Belső lázadásaink és visszafogásra kárhozott érzéseink rossz közérzetet hoznak létre bennünk. Állandóan vádoljuk magunkat. Valahol tisztában vagyunk azzal, hogy nekünk van igazunk, de az elvárásoknak való megfelelés elbizonytalanít bennünket. Természetesen ennek az egyik oka az, hogy nem vagyunk biztosak önmagunkban, ezért nem merjük kifejezni érzéseinket, inkább visszafogjuk magunkat, elfojtjuk a bennünk lévő indulatokat. Azok persze a mélyben egyre erősebben munkálkodnak bennünk, vagy annyira  lefojtjuk őket, hogy már semmit sem vagyunk képesek érzékelni. Érzéketlenül, szürkén éljük mindennapjainkat. Ennél még rosszabb, ha álcázva jelenik meg bennünk, azaz másokat kárhoztat, és eléri, hogy hibásnak és alkalmatlannak érezzük magunkat.
Úgy érzem, hogy a 21. század emberének mindennapos dolga van ezekkel az érzésekkel. Valljuk be őszintén, ezeket nagyon nehezen kezeljük. Érzelmeinket ha őszintén megéljük, akkor nem lesz állásunk, ha elfojtjuk, akkor megbetegítjük testünket és lelkünket. Megoldásokat kell találnunk. Azt gondolom, a most következő mondat megtanulása és alkalmazása a mindennapokban hatásos lehet:
A BŰNTUDAT NEM IGAZI TUDAT, HANEM AZ INDULATOK MOZGÁSÁT GÁTLÓ, AZ ENERGIA SZABAD MOZGÁSÁT MEGÁLLÍTÓ ERŐ.
Vagyis: tudatában kell lennünk érzelmeinknek és hinnünk kell önmagunk bölcsességében! Az érzések az isteni bölcsesség ajándékai! Ők közlik Veled, mi jó Neked! Hallgatnod kell rájuk! Ilyen érzés a bűntudat is. Amikor ez megjelenik Benned, akkor azt jelenti, hogy elfojtottad érzéseidet, és átadtad erődet valaki másnak. Valaki más irányítja az életedet, nem Te szabod meg életed irányának vonalát.
Mondd hát ki, amiért érzel, és meglátod, micsoda felszabadító érzés lesz ez lelkednek és testednek!
Sok erőt és tudatosságot kívánok ehhez !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése